Levegőztetők

Az egészséges tavaknak oxigénre van szükségük

A víz oxigén ellátottsága az egyetlen elengedhetetlen feltétel a halszaporulat számára.  Ez különösen igaz a kerti tavak vízcseréjére.  A szennyvizekből, műtrágyákból a felszíni vizekbe bekerülő foszfor és nitrogén túl nagy mennyisége a víz túlzott algásodásához vezet. Ennek következtében tehát az állóvizekben a tápanyag feldúsul, ezért elszaporodnak a fitoplanktonok, hínárok és mocsári növények. Ez a folyamat az eutrofizáció, amely természetes és mesterséges tavakban egyaránt előfordul.

A vízfelszín növénnyel borítottsága fordítottan arányos a növények számára rendelkezésre álló fény mennyiségével: minél dúsabb a növényzet, annál kevesebb fotoszintézishez szükséges fény jut a víz alsóbb rétegeibe. Ha a növények túlzottan elszaporodnak, saját pusztulásukat idézik elő.  Baktériumok falják fel az elpusztult fitoplanktonokat, mely folyamat során a vízben lévő oxigént vonja el. A növények elszaporodás tehát oxigénhiányhoz vezet, melynek egyenes következménye a halpusztulás. A vízben lévő oxigén koncentrációja a hajnali órákban éri el a minimumot. A halastavak vizének megfelelő oxigén-ellátottsága tehát elengedhetetlen feltétel a halpopuláció számára.

Ezt a problémát megoldhatjuk és a környezetet megfelelővé tehetjük a halak számára a vízfelszínen úszó levegőztetők használatával. A levegőztető nemcsak dúsítja a vizet oxigénnel, hanem keveri és cirkuláltatja a vizet és kiűzi az ártalmas gázokat, mint például az ammóniát, amely a vizek savas kémhatását okozza. Bármilyen kemikália használata nélkül teremthetünk egy gazdagabb és egészségesebb környezetet a növények és állatok számára. A levegőztetők használata elősegíti a megfelelő mennyiségű oxigén bevitelét, segítségével lebomlik a túlzottan elszaporodó alga és lecsökken az organikus eredetű üledék is. A levegőztetők különféle szökőkútjai és a vízmozgás szebbé teszik a tavacskák megjelenését.

A levegőztetőknek két típusát különböztetjük meg:
felszíni levegőztető: kilövellik a vizet, rendkívül hatékony formája a víz levegőztetésének, ennek eredményeként a legjobb oxigén ellátást nyújtja
befecskendezéses (injektoros) levegőztető: Az injektoros levegőztető egy erős áramlási irányt hoz létre és a víz alatt dolgozik szinte hangtalanul. 

SZÁLLÍTÁS

Szállítási idő átlagosan 10-14 munkanap

SZÁLLÍTÁSI KÖLTSÉG

Függ a termék sűlyától

FIZETÉS

Készpénz, utánvét, előreutalással történhet